2021-09-06

Med ny teknik och i partnerskap med näringslivet ska SSAM låta sopkärlen kalla på sopbilarna när det är dags för tömning

Södra Smålands avfall och miljö AB (SSAM) är på gång att utveckla en ny uppkopplad lösning för tömning av sopkärl i flerfamiljshus. Nu står det klart att det är företaget Bintel AB som vunnit
innovationsupphandlingen och erhållit tilldelningsbeslut för att utveckla lösningen ihop med
SSAM. Med teknikens hjälp skall sopkärlen kalla på sopbilarna när det är dags för tömning.

2021-04-29

bintel AB tar in 18,5 MSEK för att accelerera tillväxten

Skånebaserade SAAS-bolaget Bintel har som ambition att digitalisera avfallshanteringen för att minska miljöpåverkan och reducera kostnader samtidigt som servicen förbättras. Bolaget kombinerar maskininlärning (AI) med den senaste sensor- och dataöverföringstekniken för att optimera insamling, öka transparens och bidra till verksamhetsutveckling som leder till mindre miljöpåverkan. Genom att tillhandahålla smart data och analys kan bolaget hjälpa kunderna i deras kontinuerliga optimeringsarbete. Bintels målsättning är att bygga världens största IoT-nätverk inom avfallshantering.

2020-01-20

bintel och FTI vill hitta framtidens tömningsmodell – kopplar upp 1 300 återvinningsbehållare

Energimyndigheten har gått in med 1,5 miljoner kronor i ett projekt där bintel i samarbete med Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, ska optimera tömning på återvinningsstationer. Installationen av bintels sensorer omfattar cirka 1300 behållare på över 330 av FTI:s återvinningsstationer runt om i Skåne och södra Halland, utom i storstäderna. 

2020-01-04

bintel signs agreement with international contract manufacturer

bintel AB and Scanfil Vellinge AB have signed a manufacture and product supply agreement. The agreement strengthens bintel’s ability to scale up the supply of smart sensors meeting the increasing demand within the waste management industry.

2020-11-04

Stora fördelar med datastyrd tömning

Är det lönt att satsa på datastyrd tömning och insamling av avfall? Frågan har funnits lika länge som tekniken, men nu finns även svaret…… I alla fall om man frågar Michael Wictor. Han är vd på Bintel, en aktör som under ett antal års tid utvecklat teknik för datainsamling från olika typer av avfallskärl.

2020-07-13

Försök med uppkopplade soptunnor minskar antalet tömningar – med en tredjedel

Uppkopplade soptunnor som endast töms vid behov testas i Helsingborg. I våras skalades försöket upp och nu kommer resultatet – antalet tömningar har minskat drastiskt.