2021-04-29

bintel AB tar in 18,5 MSEK för att accelerera tillväxten

Skånebaserade SAAS-bolaget Bintel har som ambition att digitalisera avfallshanteringen för att minska miljöpåverkan och reducera kostnader samtidigt som servicen förbättras. Bolaget kombinerar maskininlärning (AI) med den senaste sensor- och dataöverföringstekniken för att optimera insamling, öka transparens och bidra till verksamhetsutveckling som leder till mindre miljöpåverkan. Genom att tillhandahålla smart data och analys kan bolaget hjälpa kunderna i deras kontinuerliga optimeringsarbete. Bintels målsättning är att bygga världens största IoT-nätverk inom avfallshantering.

2020-01-20

bintel och FTI vill hitta framtidens tömningsmodell – kopplar upp 1 300 återvinningsbehållare

Energimyndigheten har gått in med 1,5 miljoner kronor i ett projekt där bintel i samarbete med Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, ska optimera tömning på återvinningsstationer. Installationen av bintels sensorer omfattar cirka 1300 behållare på över 330 av FTI:s återvinningsstationer runt om i Skåne och södra Halland, utom i storstäderna. 

2020-01-04

bintel signs agreement with international contract manufacturer

bintel AB and Scanfil Vellinge AB have signed a manufacture and product supply agreement. The agreement strengthens bintel’s ability to scale up the supply of smart sensors meeting the increasing demand within the waste management industry.

2020-11-04

Stora fördelar med datastyrd tömning

Är det lönt att satsa på datastyrd tömning och insamling av avfall? Frågan har funnits lika länge som tekniken, men nu finns även svaret…… I alla fall om man frågar Michael Wictor. Han är vd på Bintel, en aktör som under ett antal års tid utvecklat teknik för datainsamling från olika typer av avfallskärl.

2020-07-13

Försök med uppkopplade soptunnor minskar antalet tömningar – med en tredjedel

Uppkopplade soptunnor som endast töms vid behov testas i Helsingborg. I våras skalades försöket upp och nu kommer resultatet – antalet tömningar har minskat drastiskt.