Kundcase

Slottsskogen

För Bintel låter detta som en plats där mycket avfall genereras, och detta med kraftig säsongs- och geografisk variation. En spännande plats att samla data ifrån helt enkelt!

Gammal är äldst, och visast

Göteborgs stad beskriver Slottsskogen som en av stadens största, äldsta och mest populära parker. Ett område med stora gräsytor för picknick och många promenadvägar för motion. Den öppna mötesplatsen för gammal som ung, gratis för besök året om.

För Bintel låter detta som en plats där mycket avfall genereras, och detta med kraftig säsongs- och geografisk variation. En spännande plats att samla data ifrån helt enkelt!

– En sensor håller i fem år, säger Stefan Risedahl, planeringsledare på trafikkontoret.

Stefan Risedahl, planeringsledare gata spår på trafikkontoret i Göteborg

Följ vårt projekt med Göteborgs stad, där vi tillsammans skapar en mer hållbar stad, både ekonomiskt och miljömässigt.

Bakgrund

I Göteborg tömmer man papperskorgar flera dagar i veckan. Ändå upplever man överfulla behållare på många platser, överfyllnad ofta kopplade till väderlek och geografi. Utmaningen för en planeringsledning är att tömma alla papperskorgar lagom ofta, året runt. Inget lätt jobb utan data.

Kundens behov

Kunden vill tömma behållarna i rätt tid. Inte för ofta, då det såklart driver onödiga kostnader. Inte heller för sällan då det är förknippat med nedskräpning och höga kostnader kopplade till detta. Extra tyngd ligger på att undvika överfulla behållare, då det är kopplat till så många negativa konsekvenser, ekonomiska och miljömässiga.

Göteborg har hanterat detta genom att hellre tömma papperskorgar onödigt ofta, eftersom man har svårt att veta om de är fulla eller inte. Man saknar helt enkelt objektiv data.

Nu vill man göra sophanteringen billigare, smartare och enklare. Och då krokar man arm med Bintel, och Sensapp, som är Bintels återförsäljare i området.

Bintels lösning

Denna typ av applikationer är som klippt och skuren för Bintels drifts-app, Bintel Go. Där kan man, i en kartmeny, följa papperskorgarnas status i realtid. Olika färgkodningar tydliggör vilka papperskorgar som behöver lite extra uppmärksamhet, och när detta bäst bör ske.

På detta sätt kan tömning av behållarna behovsstyras, så att det alltid finns plats för göteborgarnas picknicksopor. I behållarna, inte brevid.

Är du nyfiken på om ni tömmer era papperskorgar i rätt tid, eller om detta kan göras annorlunda? 

Nivåmätning, ett första steg mot datadriven insamling med syfte att nå era miljömässiga och finansiella mål.

Bintel Insights är centrum för digital datadriven avfallshantering

Vi vill effektivisera avfallshantering och därigenom öka cirkularitet och förbättra resursutnyttjandet. 

Relaterade kundcase

Här hittar du kundcase med liknande ämnen och applikationer som beskrivs i artiklen.

Prenumerera på vår blogg

Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter och kunskap!

Tack för ditt intresse!

Petierunt uti sibi concilium totius Galliae in diem certam indicere.

(PDF 2,2 MB)